Doktum | Kehittämisvalmennus
15978
page,page-id-15978,page-child,parent-pageid-15966,page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-7.5,wpb-js-composer js-comp-ver-4.5.3,vc_responsive
 

Kehittämisvalmennus

Business Coaching
Olavi Toivakka

 

Työelämässä vain muutos on pysyvää!

 

Business Coaching on organisaation kehittämisen väline ja yhteistoiminnallinen työmenetelmä. Pyrkimyksenä on kohentaa työyhteisön toimintaa ja toteuttaa muutoksia yhdessä henkilöstön kanssa.

Doktumin Kehittämisvalmennus on:

  • Tavoitteellista kehitystyötä.
  • Yhteistyötä johdon, henkilöstön ja ulkopuolisen valmentajan kesken.
  • Yhteistoiminnallinen tapa saada henkilöstö mukaan muutokseen.
  • Muutosten tekemistä pienin askelin.
  • Tulevaisuuden paremman toimintakulttuurin luomista yhdessä.
  • Yhteistoiminnallisen toimintakulttuurin juurruttamista työyhteisöön.

 

Kehittämisprosessi etenee vaiheittain

Kehittämisprosessi etenee vaiheittain

 

 

A: Toiminnan kehittämistarve
B: Yhteinen näkemys nykytilasta: kartoitus
C: Tavoitteet ja kehittämissuunnitelma
D: Toiminnan muuttaminen ja tukitoimet
E: Tulosten arviointi ja jatkojalostaminen

 

 

 

 

 

Kehittämisessä on mukana koko työyhteisö tai sen jokin osa, esimerkiksi osasto, tiimi tai työryhmä. Autan asiakasta ratkaisemaan työyhteisön haasteelliseksi kokemia asioita ja ottamaan askelia eteenpäin tavoitteellisesti.

 

Valmennus lähtee aina työyhteisön omista tarpeista: Mihin suuntaan haluamme kehittyä? Mitkä ovat yhteiset tavoitteemme? Mistä toimintatavoista haluamme eroon? Mitä haluamme säilyttää, mitä kehittää?

 

Valmennuksen aikana työyhteisöä kehitetään vuorovaikutteisesti ja kokemuksellisesti. Luodaan yhdessä organisaatiolle vaikkapa yhteiset ja toimivat pelisäännöt, uudet rakenteet, parempi työilmapiiri sekä asiallinen ja toimiva viestintätyyli.

 

Valmennuksen päätteeksi tapahtunutta kehitystä arvioidaan suhteessa asetettuihin tavoitteisiin. Samalla opitaan arvioimaan itseä sekä saamaan ja antamaan rakentavaa palautetta.

 

Työyhteisön kehittyminen ja muutoksista selviytyminen ovat pitkiä prosesseja. Siksi valmennuskin on pitkäkestoista. Tapaamme työyhteisöä esimerkiksi 3-20 kertaa sovitussa ajassa.

Jos yrityksesi vähänkään kaipaa ulkopuolista kokenutta näkijää ja auttajaa, ota rohkeasti yhteyttä!