Doktum | Yksilötyönohjaus
15941
page,page-id-15941,page-child,parent-pageid-15907,page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-7.5,wpb-js-composer js-comp-ver-4.5.3,vc_responsive
 

Yksilötyönohjaus

Olavi Toivakka, Sari Toivakka

 

Aikaa, huomiota ja kunnioitusta!

 

Yksilötyönohjauksessa keskeisellä sijalla on työnohjaajan ja ohjattavan välinen vuorovaikutussuhde, dialogi. Työskentelyn lähtökohtana ovat työhön liittyvät kokemukset.

 

Ohjattava määrittelee itselleen kehittymistavoitteen tai -tavoitteita, joita kohti hän suuntaa. Tavoitteiden ei tarvitse olla ongelmalähtöisiä, puutteista nousevia vaan myös jo olemassa olevaa osaamista vahvistavia ja kehittäviä.

 

Yksilötyönohjaus soveltuu lähes kenelle vain ja minkä tahansa ammatin edustajalle, joka haluaa kehittyä työssään. Työnohjaus antaa mahdollisuuden oppia itsestään ja kasvaa ammattilaisena.

 

Erityisesti ihmissuhdetyötä tekevät, kuten hoitajat, opettajat, sosiaalityöntekijät, henkilöstöjohtajat sekä eri alojen johtajat ja esimiehet käyttävät työnohjausta. Se sopii erityisen hyvin myös liike-elämän palveluksessa oleville, asiakastyötä tekeville.

 

Yksilötyönohjaus on pitkäkestoinen prosessi. Tapaamme sopimuksen mukaan useamman kerran, esimerkiksi 5-20 kertaa 1-4 viikon välein. Tapaamiset kestävät yleensä 90 minuuttia.