Doktum | Yhteisötyönohjaus
15954
page,page-id-15954,page-child,parent-pageid-15907,page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-7.5,wpb-js-composer js-comp-ver-4.5.3,vc_responsive
 

Yhteisötyönohjaus

Olavi Toivakka, Sari Toivakka

 

Oivalluksia uutta kohti.

 

Työyhteisötyönohjaukseen osallistuu koko työyhteisö (noin 10 – x) tai jonkin osaston koko henkilöstö. Tällöin työnohjaus on esimiehen ja henkilöstön yhteinen työskentelytilaisuus, jossa käsitellään vaikkapa työyhteisön perustehtävää, siihen liittyviä rakenteita ja toimintatapoja sekä yhteisön toimivuutta.

 

Kiinnitämme erityisesti huomiota ihmisten kokemuksiin ja niiden merkityksiin työyhteisön toimivuuden kannalta. Käsittelemättöminä ne voivat estää yhteisön tehokkaan toiminnan. Jokaisella yhteisön jäsenellä on mahdollisuus tulla kuulluksi. Näin saadaan erilaiset käsitykset näkyviksi ja yhteiseen käyttöön. Työyhteisö voi löytää pulmatilainteisiin sopivia toimintatapoja ja saavuttaa tavoitteensa.

 

Usein koko henkilöstölle annettava työnohjaus liittyy organisaation muutokseen, koettuihin ongelmatilanteisiin, johtajuuskriisiin tai muihin haastaviin työyhteisöä kohdanneisiin asioihin.

 

Työyhteisötyönohjausta voi edeltää tai sen rinnalla voi olla työyhteisön jäsenille tehtävä yksilöhaastattelu tai muunlainen kartoitus yhteisön senhetkisestä tilanteesta.

 

Ryhmätyönohjaus on pitkäkestoinen prosessi. Tapaamme sopimuksen mukaan useamman kerran, esimerkiksi 5-20 kertaa 1-4 viikon välein. Tapaamiset kestävät yleensä 90 minuuttia.