Doktum | Ryhmän työnohjaus
15951
page,page-id-15951,page-child,parent-pageid-15907,page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-7.5,wpb-js-composer js-comp-ver-4.5.3,vc_responsive
 

Ryhmän työnohjaus

Olavi Toivakka, Sari Toivakka

 

Tukea kasvuun ja kehitykseen.

 

Pienryhmän (2-5 henkeä) työnohjaus on vuorovaikutusta ohjattavien ja ohjaajan kesken.

Ryhmä käsittelee työhön liittyviä asioita. Pieni ryhmä mahdollistaa henkilökohtaistenkin asioiden turvallisen käsittelemisen ja tukee osallistujien vuorovaikutusta: jokaisella on mahdollisuus osallistua.

 

Yhteisestä dialogista kerääntyy aineistoa esimerkiksi siitä, miten ohjattavien organisaatio toimii, mikä on sen perustehtävä, miten perustehtävää toteutetaan, miten se koetaan, miten työyhteisö toimii, mitkä tekijät edistävät perustehtävää ja mitkä estävät sen toteuttamista.

 

Tavoittena on saada ohjattavat ottamaan etäisyyttä työhönsä, työpaikan ihmissuhteisiin ja käsiteltäviin tilanteisiin. Tällöin he voivat nähdä ne ikään kuin ulkopuolisen silmin. Hyvin toimivassa ryhmässä on mahdollisuus oppia omista ja toisten kokemuksista.

 

Ohjaajina kannustamme ja tuemme ohjattaviamme rakentavaan vuorovaikutukseen.

Ryhmätyönohjausta voidaan antaa myös suurryhmälle (6-12 henkilöä).

 

Ryhmän työnohjaus on pitkäkestoinen prosessi. Tapaamme sopimuksen mukaan useamman kerran, esimerkiksi 5-20 kertaa 1-4 viikon välein. Tapaamiset kestävät yleensä 90 minuuttia.