Doktum | Muutostyönohjaus
15961
page,page-id-15961,page-child,parent-pageid-15907,page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-7.5,wpb-js-composer js-comp-ver-4.5.3,vc_responsive
 

Muutostyönohjaus

Olavi Toivakka

 

Uuden suunnan etsimistä, vahvuutta muutoksiin.

 

Muutostyönohjausta tarvitaan silloin, kun työyhteisöä kohtaa jokin haastava muutos: osastoja yhdistetään, toimipisteitä lakkautetaan, esimies vaihtuu, organisaatio kokee suuria mullistuksia tai työtehtäviä jaetaan uudelleen.

 

Tavoitteena on tukea henkilöstöä eri tavoin tulevaan muutokseen sekä auttaa sitä muutoksessa löytämään uusia, innostavia ja eteenpäin kantavia toimintatapoja: olla aktiivisia muutoksen osia, ei passiivisia vastaanottajia.

 

Muutostyönohjaus antaa mahdollisuuden käsitellä muutoksiin liittyviä tunteita, uusien järjestelyjen tuomia muutoksia ja kokemuksia.

 

Muutostyönohjaus on lyhyt- tai pitkäkestoista – tilanteen mukaan. Tapaamme 1-20 kertaa sopimuksen mukaan. Muutosprosesseihin liittyy usein myös henkilöstön koulutuksia, valmennuksia ja muita kehittämistoimia työnohjauksen lisäksi.