Doktum | ”Hyvä johtaja on kuin puutarhuri”
16422
single,single-post,postid-16422,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-7.5,wpb-js-composer js-comp-ver-4.5.3,vc_responsive
 

”Hyvä johtaja on kuin puutarhuri”

Hyvä johtaja on kuin puutarhuri.

19 Hel ”Hyvä johtaja on kuin puutarhuri”

Doktumin valmentaja Olavi Toivakka ohjasi Matti Tamsi Oy:n työntekijät pohtimaan työhyvinvointia valmennuspäivillä 16.-17.2. Yritys työllistää noin 50 työntekijää sekä kausityöntekijöitä kasvihuoneillaan Teuvalla. Päätuotteita ovat koko Suomessa tunnetut salaatit, tillit ja persiljat.

Pääteemojen lisäksi pohdittiin myös johtajuutta sekä erilaisia temperamentteja ja niiden yhteiseloa. Päivän tavoitteina oli tulla tietoiseksi siitä, miten työhyvinvointia voi lisätä ja ylläpitää. Miten se syntyy? Mitä se on? Miten se ilmenee? Mikä siihen vaikuttaa? Perehdyttiin myös hyvään vuorovaikutukseen ja tultiin tietoisemmiksi omista toimintatavoista.

Valmentaja-kouluttaja Olavi Toivakan mukaan työntekijöiden työhyvinvointiin vaikuttaa moni asia, mutta esimiehen merkitys on yksi suurimmista.

– Hyvä esimies antaa neuvoja, kannustaa, tukee, uskaltaa uudistaa sopivasti ja kuuntelee työntekijöitään. Hänen tehtävänään on luoda olosuhteet, joissa jokainen voi kasvaa ja kukoistaa, sanoo Toivakka ja jatkaa:

– Hyvä johtaja on kuin puutarhuri, hän hoivaa ja hellii alaisiaan ja pitää oikeanlaisista ravinteista huolta. Mikään ei yrityksessä kasva, jos perusasioista ei huolehdita.

Päivän aikana pohdittiin myös sitä, miten pitää työyhteisössä yllä positiivista kierrettä.

– Ajatuksilla on paljon voimaa. Myönteinen ajattelu tuottaa uskoa omaan tekemiseen, rohkeutta ja energiaa. Siitä seuraa useimmiten onnistumisia, mikä taas kasvattaa itseluottamusta ja myönteisyyttä. Hyvän kierre on näin valmis, summaa Toivakka.

– Jokainen työntekijä on vastuussa omalta osaltaan työhyvinvoinnista. Jokaisella on velvollisuus kasvattaa ns. psykologista pääomaansa: itseluottamusta, toiveikkuutta, positiivisuutta ja sinnikkyyttä.

Tamsilla voivat paitsi kasvit myös työntekijät hyvin. Yritys onkin palkittu mm. Menestyjä-sertifikaatilla useaan otteeseen.

– Ei ole ihme, että työntekijöiden mielestä Tamsilla on hyvä olla töissä. Sen positiivisen työporukan mielestä töissä on hyvä yhteishenki, lisäksi työpaikka on lähellä. Työntekijät myös kokevat, että heillä on omaan työhönsä riittävästi vaikuttamismahdollisuuksia, mikä on työhyvinvoinnin kannalta tärkeää, sanoo Toivakka.

Työyhteisön koulutuspäivässä voi tikahtua nauruun – sen todistivat tamsilaiset. Päivän päätteeksi he tekivät rapin omasta työyhteisöstään.  Yhdessä hihistiin niin, että nauruvesillä olisi kastellut tillit ja persiljat!