Doktum | Voimakynän taikaa!
514
single,single-post,postid-514,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-7.5,wpb-js-composer js-comp-ver-4.5.3,vc_responsive
 

Voimakynän taikaa!

09 Huh Voimakynän taikaa!

Seinäjoen Kalevalaisten Naisten järjestämässä Voimakynä-työpajassa ammennettiin itseen voimaa 13 naisen energialla 9.4. Tilaisuus järjestettiin Apila-kirjaston Jaaksi 3 -salissa.

– Voimauttavan kirjoittamisen tavoitteena on tutkia uteliaana itseään. Se lisää ymmärrystä ja antaa omaan kasvuun aineksia, toteaa työpajan ohjaaja Sari Toivakka.

Voimauttava kirjoittaminen yhdistää sekä ratkaisukeskeisyyttä että positiivisen psykologian ajatuksia. Kynäilemällä voi hyvin vahvistaa itseään, opetella kiitollisuutta tai tunnistaa tunteitaan ja purkaa niitä.

– Kirjoittaminen on aina terapeuttista. Se on pysähtymistä oman itsen äärelle. Kynän avulla voi kutitella minuuttaan: vaikkapa arvojaan, kokemuksiaan, taitojaan ja rajojaan, toteaa Toivakka.

Voimakynä-kirjoittaminen sopii kenelle tahansa itsestään ja ihmisyydestä kiinnostuneelle. Se on parhaimmillaan energisoiva ja rentouttava kokemus. Sen avulla voi ladata akkujaan sekä nähdä itsensä ja elämänsä ehkä uusin oivaltavin silmin, monista näkökulmista.

– Teemoja on rajattomasti: voi kokeilla tuottaa tekstiä unelmistaan, onnistumisistaan, unistaan, arvoistaan, tunteistaan, anteeksiannosta tai vaikkapa omista hyvistä teoista. Pohjimmiltaan voimauttavassa kirjoittamisessa on kyse siitä, että oppisi tuntemaan itseään paremmin: Havahtumaan siihen, missä nyt mennään. Mitä minulle kuuluu?

Kirjoittamalla avaa ovia ja ikkunoita sisimpäänsä. Kirjoittamalla antaa itselleen aikaa, huomiota ja kunnioitusta! Kirjoittamalla hoitaa terveyttään.