Doktum | Keho – tunteiden työpöytä?
490
single,single-post,postid-490,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-7.5,wpb-js-composer js-comp-ver-4.5.3,vc_responsive
 

Keho – tunteiden työpöytä?

23 Huh Keho – tunteiden työpöytä?

Doktumin kouluttaja Antti Mikkola ohjasi 10.4. 2014 Seinäjoen lastensuojelun perhetyöntekijöitä kehon ja tunteiden äärelle. Ryhmäytymispäivä pidettiin Doktumin toimitiloissa Aapelin Tuvalla Kauhajoella.

Havainnollisten harjoitteiden avulla pohdittiin kehon osuutta omassa työssä, jota ei perinteisesti mielletä ruumiilliseksi työksi. Perhetyöntekijän työpäivä ja etenkin sen haastavimmat hetket ovat täynnä tunnetta: huolta asiakkaista ja heidän tilanteestaan, surua, pelkoa, ahdistusta ja vihaakin.

-Näyttelijäntyöstäkin tuttujen harjoitteiden kautta tutkisteltiin näitä tunteita ja niiden ilmenemistä kehossamme, kertoo ohjaaja Antti Mikkola.  Harjoitusten tarkoituksena oli oppia tunnistamaan tunteiden vaikutus omaan kehoon.

-Hallitsemalla kehoaan on mahdollista hallita myös tunteita, pohtii Mikola ja jatkaa: – Tunteet tarttuvat kehoomme ja siirtyvät vuorovaikutustilanteesta toiseen, työtilanteesta työtovereihin – aina kotiin asti. Monissa ammateissa keho onkin ikään kuin työpöytä ja vuorovaikutustilanne olennainen osa työtä.

-Olisiko mahdollista lähteä vuorovaikutustilanteeseen puhtaalta pöydältä? pohtii Mikkola. Hänen mukaansa aamupäiväinen sessio perhetyöntekijöiden kanssa oli rennon keskusteleva ja tunteentäyteinen. -Oli upeaa jakamista ja heittäytymistäkin!