Doktum | Hoidetaan sovitut asiat!
482
single,single-post,postid-482,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-7.5,wpb-js-composer js-comp-ver-4.5.3,vc_responsive
 

Hoidetaan sovitut asiat!

20 Maa Hoidetaan sovitut asiat!

Doktumin ja Teatteri Siperian yhteistyönä tuottama ”Palaverisarja teatterin keinoin” toteutettiin Sinebrychoffilla 25.2. 2014.

Tavallisesti Sinebrychoffin virvoitusjuomatehtaan työntekijöiden vuoro alkaa taulupalaverilla, jossa käydään yhdessä mm. tuotannon tilanne läpi. Tällä kertaa Sinebrychoff halusi muistuttaa työntekijöitään sovittujen asioiden hoitamisesta, sen vaikutuksesta miellyttävään työilmapiiriin, tehokkuuteen ja ennen kaikkea työturvallisuuteen.

Doktum tuotti Sinebrychoffin työntekijöille erilaisen palaverin teatterin keinoin ja ”hypnotisoi yhden työntekijöistä”. Asialla olivat tietenkin Teatteri Siperian näyttelijät Karoliina Blackburn ja Tuukka Huttunen, jotka simuloivat tehtaan väelle ihmistyyppejä ja tilanteita, joissa yhdessä sovituista pelisäännöistä usein livetään.

Doktumin käsikirjoittaja-ohjaaja Antti Mikkolalla on aiempaakin kokemusta yhteistyöstä Sinebrychoffin kanssa.

-Olen ollut aikaisemminkin mukana tällaisessa yhteistyössä Koffin kanssa. Yleensä kalvosulkeisten sijaan viesti menee huomattavasti paremmin perille, kun mukana on huumoria ja jotain tyystin erilaista. Tämä on tietenkin vain yksi viestinnän muoto, yhtä tärkeää oli esitystä seurannut Sinebrychoffin edustajan lyhyt yhteenveto koetusta.

Yksi esitys kesti noin kymmenen minuuttia ja se kiersi tehtaan eri työpisteillä lattiatasolta toimihenkilöiden kerroksiin, aina laboratorioon saakka. Päivän aikana nähtiin siis monta pientä tarinaa.

-Tässä oli vähän sellainen flash mob -meininki. Osastolta osastolle mentiin. Jotkut työntekijöistä aavistivat heti jotain ja joillakuilla oli hetken aikaa suu auki, että mitäs nyt tapahtuu. Tehtaan kannalta tämä oli varmasti hyvä järjestely, koska se vaikuttanut tehtaan arkirutiiniin häiritsevästi, summaa Mikkola.

Esitys on mahdollista siirtää toiseen ympäristöön, ja konseptia on helppo räätälöidä tilaajan tarpeisiin. Se voi sisältää erilaisia työhyvinvointiin ja työturvallisuuteen liittyviä teemoja tai kiertyä yhden valitun aiheen ympärille. Esitykseen on mahdollista liittää myös työyhteisövalmentajan vetämä yhteistoiminnallinen keskustelu vaikkapa työhyvinvoinnista, vuorovaikutuksen merkityksestä tai työturvallisuudesta työpaikalla.

Ota yhteyttä!