Doktum | Ryhmäytymispäivä – hyvä startti työhön!
478
single,single-post,postid-478,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-7.5,wpb-js-composer js-comp-ver-4.5.3,vc_responsive
 

Ryhmäytymispäivä – hyvä startti työhön!

14 Maa Ryhmäytymispäivä – hyvä startti työhön!

Doktumin valmentaja Olavi Toivakka veti 14.3. 2014 ryhmäytymis- ja tutustumispäivän Seinäjoen lastensuojelun perheohjauksen vahvistuneelle työryhmälle. Päivän aikana tutustuttiin paremmin uusiin työkavereihin sekä ryhmäydyttiin monin eri toiminnallisin tavoin. Koko päivän kestäneessä ryhmäytymisessä myös pidettiin hauskaa ja naurettiin.

-Päivän tavoitteena oli edistää erilaisten yksilöiden kehittymistä ryhmäksi. Pohdittiin kohtaamista, ohjaustyön ydintä sekä työniloa. Myös luottamuksen syntymisestä keskusteltiin tehtyjen harjoitusten pohjalta, kertoo Olavi Toivakka.

Osallistujien mielestä päivä oli hauska, rento ja me-henkeä nostattava. Monet myös pitivät siitä, että sai jakaa ajatuksia ja oivaltaa yhdessä jokaiseen työyhteisöön oleellisesti liittyviä asioita: arvostavaa vuorovaikutusta, pelisääntöjä ja työkaverien tuntemista.

Päivä koostui useista käytännön harjoituksista ja niiden pohjalta syntyneiden kokemusten purkamisesta. Vaikka aihepiiri on tärkeä, voi sitä silti lähestyä leikinomaisinkin keinoin. Kaikilla oli hauskaa: ryhmä työskenteli tosissaan, mutta ei vakavana.

-Ryhmäytyspäivä sopii erityisesti alkaville tai uudistuville työryhmille, jotka ovat organisaatiossa tärkeässä roolissa suoraan asiakastyössä. Se sopii millä tahansa toimialalla työskenteleville.