Doktum | Ortopediset osteopaatit ideatalkoissa Seinäjoella!
449
single,single-post,postid-449,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-7.5,wpb-js-composer js-comp-ver-4.5.3,vc_responsive
 

Ortopediset osteopaatit ideatalkoissa Seinäjoella!

19 Maa Ortopediset osteopaatit ideatalkoissa Seinäjoella!

Doktumin fasilitaattorit Olavi ja Sari Toivakka vetivät Suomen ortopedisten osteopaattien yhdistyksen Sooryn kehittämispäiviä 16.3. Seinäjoella. Päivän keskeisenä teemana oli ideoida, miten harvinaisen ammatin valtakunnallinen yhdistys tekisi itseään ja ammattilaisiaan tunnetuksi.

-Kun visioidaan ja luodaan uusia toimintatapoja, on tilaisuudella hyvä olla ammattitaitoinen, ulkopuolinen vetäjä, jonka tehtävänä on helpottaa luovaa prosessia, kertoo Olavi Toivakka.

Päivän aikana pohdittiin pääteemaa sekä yksin että yhdessä. Menetelminä käytettiin monenlaisia ideointiin tarkoitettuja osallistavia menetelmiä, muun muassa Tulilintua, Metapeiliä, Kuutta hattua ja Gallery walkia. Lopuksi muisteltiin tulevaisuutta vuodessa 2015, jolloin jäseniä on suunnitelmien mukaan jo kolminkertainen määrä nykyisestä!

Monin menetelmin syntyikin runsaasti ideoita, keskustelua ja pohdintaa. Päästiin myös arvottamaan ja karsimaan käyttökelpoisimmat suunnitelmat. Kehittämisen toteuttamisenkin suhteen sovittiin ensimmäisiä konkreettisia askeleita.

-Tämä oli paras coachaus, missä olen ollut, vaikka olen kokenut jo monia vastaavankaltaisia, summasi eräs yhdistyksen aktiivijäsenistä.

Ortopedinen osteopatia on tuki- ja liikuntaelimistön häiriö- ja kiputilojen hoitoa. Hoitokeinoina käytetään nivelten virheasentoja ja toimintahäiriöitä korjattaessa manipulaatio- ja mobilisaatiohoitoja. Myös tekninen ongelma-alueelle kohdistettu hieronta, erilaiset liikehoidot ja asiakkaan ohjaaminen kehonsa hallintaan kuuluvat osteopatian hoitomenetelmiin.

Lue lisää osteopatiasta Sooryn sivuilta: http://www.soory.info/.