Doktum | Vuorovaikutus – kehon ja mielen yhteispeliä!
424
single,single-post,postid-424,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-7.5,wpb-js-composer js-comp-ver-4.5.3,vc_responsive
 

Vuorovaikutus – kehon ja mielen yhteispeliä!

24 Mar Vuorovaikutus – kehon ja mielen yhteispeliä!

Doktumin viestintäkouluttajat Antti Mikkola ja Sari Toivakka valmensivat Etelä-Pohjanmaan Yrittäjien koulutusillassa 21.11. Seinäjoella teemalla Itsetuntemus ja viestintätaidot kohdalleen. Illan tavoitteena oli tarjota aiheeseen näkökulmia mielen ja kehon yhteistyöstä vuorovaikutustilanteissa.

Lämmittelynä tehtiin leikkimielinen Maya-intiaanien persoonallisuustesti, jonka tuloksia jaettiin vuorovaikutuskarusellissa. Iloinen puheensorina ja nauru täyttivät luentosalin.  Sen jälkeen pysähdyttiin muutamaksi minuutiksi hiljaisuuteen kuuntelemaan omaa kehoa ja tarkkailemaan mieltä. Matka aistien kautta tietoiseksi tulemiseen tässä ja nyt sai osallistuja tehokkaasti itsensä ääreelle.

– Kun kiireisessä yrittäjän työssä siirtyy vuorovaikutustilanteesta toiseen, on hyvä osata välillä maadoittaa ja saattaa itsensä perustilaan pienellä pysähtymisellä. Vuorovaikutuksessa on olennaista olla tässä ja nyt. Jos mieli askartelee vielä edellisessä tilanteessa, tulevassa tai vaikkapa kehon jännitysoireissa, voi keskittyminen toiseen olla hankalaa, pohtii kouluttaja Sari Toivakka.

– Sisällämme virtaa ja kohisee. Vastaanotamme jatkuvasti dataa ympäristöstämme ja reagoimme siihen. Usein tahtomattamme tämä johtaa kehoamme ja ajatteluamme. Tarvitaankin sekä mielen että kehon taitoa keskittyä toiseen kasvokkaisilanteessa, pohtii näyttelijä-kouluttaja Antti Mikkola.

Koulutuksessa tehtiin toiminnallisia harjoituksia jännittämisen hallitsemiseksi pohtimalla mm. omia jännittämisen kehollisia tuntemuksia ja liioiteltiin niitä. Lisäksi mietittiin omia ja toisten häiritseviä maneereja sekä suojautumismekanismeja.

Lähtiäisiksi osallistujat saivat tuhdin tietopaketin sekä itsetuntemuksesta että vuorovaikutuksesta.