Doktum | Esimiehille työkaluja tiimien valmentavaan johtamiseen!
354
single,single-post,postid-354,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-7.5,wpb-js-composer js-comp-ver-4.5.3,vc_responsive
 

Esimiehille työkaluja tiimien valmentavaan johtamiseen!

11 Maa Esimiehille työkaluja tiimien valmentavaan johtamiseen!

Doktumin henkilöstövalmentaja Olavi Toivakka valmensi esimiehiä ja yrittäjiä Porissa 6.3.2012. Päivän kestävä koulutus oli osa Satakunnan ELY -keskuksen meneillään olevaa Hoivakas -ohjelmaa, jonka järjestelyistä vastaa Hoivakas -kehittämispalvelun Ulla Ylä-Närvä.

Valmennuksen tavoitteena on hoivayrittäjien ja esimiesten liikkeenjohdollisen osaamisen kehittäminen.  Ohjelma kestää kokonaisuudessaan 10 yhteistä lähikoulutuspäivää sekä 2,5 yrityskohtaista konsultointipäivää.

Olavi Toivakan valmennuspäivän teemana oli hoivayrityksen tiimien johtaminen sekä esimiehen valmentavan työotteen kirkastaminen. Päivän aikana käsiteltiin mm. hyvän tiimin tunnusmerkkejä, tiimin vastuuta ja valtaa, tiimin työskentelyn arviointia ja itsearviointia sekä kokemuksellista oppimista tiimien rakentamisessa.

– Itseohjautuvien työryhmien johtamisessa on olennaista valmentava työote. Hyvä tiimin vetäjä, esimies tai vastaava, esittää enemmän kysymyksiä kuin antaa vastauksia tai käskyjä, kertoo Olavi Toivakka.

– Hyvän johtajan tärkeitä työkaluja ovat myös erilaiset osallistavat menetelmät.  Hänellä pitää olla monenlaisia työkaluja, joilla saada tiimi toimimaan.  Hän osaa myös kuunnella ja tarkkailla tiimin toimintaa, selvittää Toivakka.

– Hyvän tiimin taas tunnistaa siitä, että sen jäsenillä on keskinäinen positiivinen riippuvuus, hyvät vuorovaikutustaidot, yhteinen tavoite sekä jakamisen kulttuuri.  Hyväksi tiimiksi kehitytään vähitellen, ja prosessi sisältää aina erilaisia vaiheita. Olennaista on, että luottamus ja yhteinen osaaminen kasvavat, pohtii Toivakka.