Doktum | Hiljainen tieto talteen mentoroinnilla ja ikäjohtamisella!
346
single,single-post,postid-346,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-7.5,wpb-js-composer js-comp-ver-4.5.3,vc_responsive
 

Hiljainen tieto talteen mentoroinnilla ja ikäjohtamisella!

23 Hel Hiljainen tieto talteen mentoroinnilla ja ikäjohtamisella!

JIKKY:n esimiehet keskustelivat henkilöstövalmentajien Sari Toivakan (Doktum) ja Kaija Heittolan (Henkilöstövalmennus Kaija Heittola) johdolla työyhteisön eri-ikäisyydestä sekä mentoroinnin käyttämisestä hiljaisen tiedon jakamisessa.

-Esimiehen on hyvä pysähtyä pohtimaan kollegojen kanssa yhdessä tärkeitä ja ajankohtaisia teemoja: ikääntymistä, eri-ikäisten rinnakkaiseloa, hiljaisen tiedon siirtämistä sekä ikäjohtamista.  On hyvä purkaa aiheisiin liittyviä ennakkoluuloja ja saada uusia ajatuksia siitä, miten ottaa nämä asiat huomioon  työyhteisössä, kertoo kouluttaja Sari Toivakka.

– Niin, mentoroinnin kehittämiseen on monta hyvää syytä: sen avulla voi jakaa hiljaista tietoa, tukea oppimista, hyödyntää kokemuksia ja oppia uusia taitoja. Mentorointihan on vuorovaikutusta kahden tasavertaisen välillä ja sille on yhdessä mietitty selkeä tavoite. Se on oikeastaan oman työn kehittämistä, jakamista ja itsensä kehittämistä, summaa Kaija Heittola.

Mentoroinnille on selkeästi tarvetta juuri nyt, kun isot ikäluokat eläköityvät. Jos heidän osaamistaan eri työyhteisöissä saada siirrettyä tuleville polville, menetetään valtava määrä tietotaitoa.

-Ammattitaitohan karttuu vain kokemusten mukana; kukaan ei ole ammattiinsa valmis suoraan koulun penkiltä.  Oman ammattinsa hallitsevalla ekspertillä ja osaajalla on valtava määrä hiljaista tietoa, jota vasta-alkajalle ei ole vielä kertynyt, pohtivat kouluttajat.