Doktum | Yrittäjän itsetuntemus ja vuorovaikutustaidot kohdalleen!
329
single,single-post,postid-329,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-7.5,wpb-js-composer js-comp-ver-4.5.3,vc_responsive
 

Yrittäjän itsetuntemus ja vuorovaikutustaidot kohdalleen!

28 Tam Yrittäjän itsetuntemus ja vuorovaikutustaidot kohdalleen!

Doktumin kouluttajat Sari Toivakka ja Miina Maasola osallistuivat Seinäjoen Areenalla 20.1. Sedun järjestämään Yrittäjyyskasvatus 2012: Tuumasta timantiksi valtakunnalliseen seminaariin. He esittelivät yleisölle Live-lainaamossa teostaan Itsetunto kohdalleen! Lainaamossa kävijä sai tutustua eläviin kirjoihin, jotka puhuivat, kuuntelivat ja keskustelivat.

– Itse ainakin kouluaikoina olisin kaivannut lukio-opintoihin jotakin tämäntapaista, mitä kirjallamme on tarjota nyt opettajille, että he voisivat innostaa opiskelijoitaan itsetuntemuksen ja ilmaisutaitojen kohentamiseen, kertoo Maasola.
– Yrittäjäksi lähtijän pitää tuntea hyvin itsensä ja osata johtaa itseään, pohdiskelee Toivakka. – Ilman riittävää itsetuntemusta ja hyviä vuorovaikutustaitoja ei hienoinkaan yritysidea nouse ylös pöytälaatikosta.

– Pisteessämme keskustelimme eri oppilaitosten opettajien, koordinaattoreiden, suunnittelijoiden ja rehtoreiden kanssa.  Tuntui, että tarve tämänkaltaiselle teokselle ja koulutukselle on olemassa, uskovat kirjan tekijät.

– Itsensä esittelemisen, karismaattisen esiintymisen sekä ryhmässä viestimisen taidot ovat osa yrittäjän ammattitaitoa. Ei riitä, että tietää asiansa ja on houkuttelevia tuotteita, pitää myös osata tehdä itsensä kiinnostavaksi, kuvailee näyttelijä-kouluttaja Maasola, joka on vetänyt esiintymistaidon pajoja mm. taidealalla työskenteleville.

– Työyhteisöissä tulee kerta kerran jälkeen esiin se, että tarvitsisimme jo koulussa vielä runsaammin harjoitusta siihen, miten viestimme arvostavasti toinen toisillemme niin, että voimme päästä erilaisista näkökannoista huolimatta yhteisymmärrykseen, kertoo työnohjaajana ja henkilöstövalmentajana toimiva Toivakka.

Kirjan tekijät tarjoavat hyvää palautetta saaneita itsetuntemuksen ja vuorovaikutustaitojen pajoja sekä eri asteiden oppilaitosten opettajille että oppilaille, mutta myös eri alojen yrittäjille ja julkisen alan organisaatioille.

Lue lisää koulutuksesta esitteestä: Itsetunto kohdalleen! PDF