Doktum | Kohti vaarallisia ideoita ja sopimatonta ajattelua?
315
single,single-post,postid-315,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-7.5,wpb-js-composer js-comp-ver-4.5.3,vc_responsive
 

Kohti vaarallisia ideoita ja sopimatonta ajattelua?

13 Tam Kohti vaarallisia ideoita ja sopimatonta ajattelua?

Voiko sopimattomaan ajatteluun houkutteleminen tuottaa uusia innovaatioita ja kehittymistä? Onko provosoivalla ajattelulla tilaa yrityksen kehittämisessä? Ovatko vaarallisesti ajattelevat luovat yksilöt tai ryhmät niiden kapinallisia vai todellisia aarteita?

-Pk-yritysten kehittämisvalmennus voi houkutella myös teollisuusyrityksen henkilöstöä luovaan ajatteluun epätavallisin keinoin, uskoo Doktumin valmentaja ja toimitusjohtaja Olavi Toivakka, joka parhaillaan vetää muutamien eteläpohjalaisten yritysten kehittämisvalmennuksia.

– Kehittämisvalmennus voi saada uutta potkua hyvinkin menestyvän yrityksen toimintaan, kun se  toteutetaan tarpeeksi pitkänä, monimuotoisena ja luovana prosessina, uskoo Toivakka.

Prosessi sisältää yleensä alkukartoitushaastattelut, lähivalmennuspäiviä, välitehtäviä sekä esimiesten ja avainhenkilöiden kahdenkeskisiä keskusteluja ja konsultointia. Tietysti valmennuksiin sisältyy myös arviointia ja seurantaa. Prosessiin osallistuu joko yrityksen johto, jokin osasto tai tiimi, mutta joskus myös koko työyhteisö.

– Prosessin alussa asetetaan yhdessä päämäärät, joita kohti lähdetään matkaamaan. Eräässä kehittämisvalmennusprosessissa olemme nyt sellaisessa vaiheessa, että valmennettavat lähtevät tutustumaan eri alojen parhaisiin käytänteisiin luettuaan ensin luovaan ajatteluun innoittavan teoksen.

Kehittämisvalmennus tapahtuu aina siihen osallistuvien ihmisten ehdoilla yrityksen parhaaksi, pienin ja suurinkin askelin. Olennaista on se, mitä matkalla tapahtuu kunkin ajatuksissa ja miten uusia ideoita aletaan yrityksessä toteuttaa. Tietysti pitää olla halu ja motivaatio kehittyä.

– Luominen ja kasvaminen tekee kipeää ja suorastaan sattuu, mutta vain siten voi löytää uusia ajatuspolkuja ja näkökulmia, uskoo pitkän linjan valmentaja Toivakka. Hänen mielestään valmentajan pitää uskaltaa provosoida ja houkutella valmennettaviaan pois heille tutuilta ja mukavilta kangasmailta soisille hetteiköille.

– Kangasmailla asuu tavanomaisuus, tuttuus ja turvallisuus. Tutulle maaperälle ei pidä jäädä pitkäksi aikaa makaamaan, jos aikoo selviytyä. Ja jos aikoo saavuttaa jotakin uutta, se ei voi tapahtua vanhoilla keinoilla, naurahtaa Toivakka.