Doktum | Doktum starttasi 1.9.2011 – uudistavia työtapoja yhdessä menestymiseen
265
single,single-post,postid-265,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-7.5,wpb-js-composer js-comp-ver-4.5.3,vc_responsive
 

Doktum starttasi 1.9.2011 – uudistavia työtapoja yhdessä menestymiseen

03 Lok Doktum starttasi 1.9.2011 – uudistavia työtapoja yhdessä menestymiseen

TyöElämäKeskus Doktum aloitti uudella kokoonpanolla toimintansa syyskuun alussa sekä Tampereen että Seinäjoen seuduilla toimialueenaan koko Suomi.  Yritys tarjoaa henkiseen ja psyykkiseen työhyvinvointiin sekä osaamisen kehittämiseen tähtääviä palveluja: työnohjausta, valmennusta (coaching) sekä koulutusta. Palvelut on suunnattu sekä julkisen että yksityisen organisaatioiden johdolle ja henkilöstölle, mutta myös yksityishenkilöille.

Doktumin kehityskulku jatkuu nyt täydennettynä teatteritaiteen, oppimisen ja vuorovaikutuksen ammattilaisin.  Doktumilaisia yhdistää kiinnostus siihen, mitä ihmisten välillä työyhteisöissä tapahtuu.

– Vuorovaikutuksessa, kommunikoinnissa on jotakin samanaikaisesti itsestään selvää että jotakin tavoittamatonta ja mystistä, kertoo ratkaisukeskeiseksi työnohjaajaksi  helmikuussa 2011 valmistunut kouluttaja, valmentaja Sari Toivakka.  – Puheessa, kielessä, tulevat ilmi yksilöiden ja yhteisöjen todelliset arvot. Puheella ja sen tulkinnoilla on myös iso merkitys työhyvinvointiin.  Puheella voi lannistaa tai innostaa. Se on tärkeä johtamisen ja yhdessä tekemisen väline.

Hyvän vuorovaikutuksen varaan rakentuu myös yhteistyö. – Autamme organisaatioita kehittymään ja ihmisiä voimaan paremmin työssään, menestymään yhdessä, sanoo toimitusjohtaja Olavi Toivakka.  – Tällaisessa kehitystyössä on olennaista keskittyä yhteisön arvoihin, tavoitteisiin, palautteen antamisen tapoihin, tiedottamiseen, sitoutumiseen, seurantaan sekä sisäisten pelisääntöjen laatimiseen.  – Keskeistä on inhimillinen kasvu. Kun valmennuksessa tai työnohjauksessa yhdessä pysähdytään tärkeiden asioiden äärelle, on mahdollisuus kulkea yhdessä kohti tavoitteita ja onnistua.

– Haluamme kehittää sellaisia palveluita, joissa otetaan taide, erityisesti teatteritaiteen keinot, mukaan osallistavaan kehittämistyöhön tiimeissä, työyhteisöissä ja johtoryhmissä, kertoo Miina Maasola.  – Elämyksellinen oppiminen oivalluttaa yleensä nopeammin kuin perinteinen luennointi, täsmentää Maasola.

Esiintymisvalmennukseen ja -koulutukseen keskittynyt Antti Mikkola pitää tärkeänä myös kehon kieltä ja sen havainnointia. – Keho kertoo ja näyttää asioita usein viisaammin ja rehellisemmin kuin sanat. Kehosta näkee tunnetilat, asenteet ja mielialat.  – Johdatan kokonaisvaltaisen viestinnän ymmärtämiseen työssään paljon esiintyviä.

Doktum tarjoaa asiakkailleen myös oheispalveluita: mm. tyky- ja virkistyspäiviä, juontoja, kartoitusta, rekrytukea, sovittelua sekä keskusteluterapiaa.